Wat het effect van (bos)healing is

Maandagochtend. Ik zit op bankje op een van mijn favoriete plekjes in het bos. De zon schijnt. Een goed moment om je te vertellen hoe je het rustgevende, helende effect van de natuur kan versterken. En waarom ik een healing-opleiding ga volgen.

Ik ben een tijdje van sociale media af geweest. Ik had even wat afstand nodig en wilde ervaren: wat gebeurt er als ik sociale media ‘uitzet’? Wat doet dat bijvoorbeeld met mijn inspiratie? Ook wilde ik onderzoeken: volg ik nog wel mijn eigen pad? Want soms word je ongemerkt meegezogen door alles wat je voorbij ziet komen van andere ondernemers.

Zorg dat je je rust vind

In die sociale-media-vrije periode ben ik vaak het bos in gegaan en heb daar mijn rust teruggevonden. Dat is echt een van de belangrijkste tips voor hoogsensitieve ondernemers: pak op tijd je rust. Ik doe dat door de natuur in te gaan.

Je kan op verschillende manieren het bos in 😉

Intuïtief weten we dat de natuur een rustgevende invloed heeft. Dus wat ik veel mensen zie doen: ze maken snel een boswandeling … en gaan snel weer aan de slag. Ook ik heb dat een tijdje gedaan. En even snel als ik een wandeling maakte, zo snel ebde ook het opgeladen gevoel weer weg.

Het kan ook anders!

Geef jezelf een boshealing

Als je heel bewust de natuur in gaat, bijna mindful, dan versterk je het helende effect van de natuur. Dat merkte ik weer in mijn social-media-vrije periode. Ik nam bewust de tijd en nam het bos met al mijn zintuigen in me op.

Ik ging helemaal op in de natuur, en omgekeerd leek de natuur in mijn op te gaan

Dat gaf veel helderheid en inzichten. Al snel vielen allerlei puzzelstukjes op z’n plek. Mijn hoofd kwam weer tot rust. Wat had ik dit gemist. Ik herkende dit van de periode in het begin van mijn ondernemerschap toen de helende werking van de natuur tot in mijn diepste lagen doorwerkte.

De laatste tijd was ik dat een beetje kwijt. Pas nu merkte ik dat ik de natuur voor lief was gaan nemen. Dat ook ik vaak ‘snel even’ het bos in ging…

Wat een verschil! En even het bos ingaan kost evenveel tijd als bewust het bos in gaan. Maar het effect is totaal anders. En dat wil ik je vandaag meegeven: wees je bewust van de impact van de natuur.

Maak gebruik van het helende effect van in de natuur ZIJN

Healing wordt onderdeel van mijn aanbod

Dit sluit helemaal aan bij de puzzelstukjes waar ik het net over had. Ik heb besloten om ‘boshealing’ toe te voegen in mijn aanbod. En ik ga een healing-opleiding volgen. Zodat ik jou naast businesscoaching ook healing kan aanbieden.

Healing is de perfecte manier om klanten te helpen die overprikkeld zijn. En dat niet alleen. Veel klanten hebben last van belemmerende overtuigingen, gedachten waardoor ze hun business niet echt van de grond krijgen. Maar zulke blokkades zitten vaak op het onbewuste niveau; ze lijken ongrijpbaar.

Dat voel ik ook in het contact met veel van mijn klanten, dat het soms ‘dieper zit’. Met healing kan je die blokkades uit de weg ruimen, zodat mensen hun eigen pad gaan lopen en lekkerder in hun vel gaan zitten.

Wil jij ook een Boshealing ervaren? Dat we samen kijken wat jouw blokkeert in je onderneming?  Kijk dan voor meer informatie op de speciale 1- op-1 Boshealing VIP pagina